22.5.2017

Korkea verenpaine, leposyke ja vapinaa tuulivoimaloiden aiheuttamana

Perheemme on joutunut muuttamaan pois kotoa tuulivoimaloiden takia. Kotimme sijaitsee alle 5 km:n etäisyydellä lähimmistä voimaloista.

Tuulivoimaloiden rakentaminen lähistölle ei haitannut meitä. Niiden käynnistyttyä perheemme alkoi kuitenkin oireilla: tuli korvien lukkiutumista, päänsärkyä, pahoinvointia, kutinaa niskan seudulla, univaikeuksia, voimattomuuden tunnetta ja ahdistuneisuutta. Oireet hävisivät, kun kotoa mentiin muualle esimerkiksi viikonlopun viettoon.

Eniten oireista kärsi perheenäiti ja nuorin lapsi, koska he olivat päivät kotona. Mutta lähes kaikki kärsivät pääsärystä ja korvien paineen tunnusta sekä napsumisesta.

Äiti heräili jatkuvasti yltä päältä hiessä, pulssi korkealla ja pelkotilassa. Hänet jouduttiin viemään päiväsaikaankin kaksi kertaa ambulanssilla sairaalaan.

Verenpainemittarin hankkimisen jälkeen ilmeni, että hänen verenpaineensa oli selkeästi koholla (160/105) ja leposyke noin 130. Ne olivat olleet korkealla pidemmän aikaa, mikä oli aiheuttanut myös voimakasta vapinaa. Jos kotoa poistui muualle, verenpaine laski normaalille tasolle saman päivän kuluessa.

Aloimme viimein selvittää, voisivatko ongelmat johtua tuulivoimaloista, koska mitään muita muutoksia asuinympäristössämme ei ollut tapahtunut.

Jouduimme muuttamaan pois, ensin 9 km:n päähän. Koska perheenäiti ei kuitenkaan ollut sielläkään oireeton, jouduimme muuttamaan vielä kauemmas, 40 km:n päähän lähimmästä tuulivoimala-alueesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on mahdollista vain tämän tekstin jälkeen. Nämä ovat todellisten ihmisten kokemuksia, joten vain asialliset kommentit julkaistaan.