18.5.2017

Koko perhe sai oireita tuulivoimala-alueen tultua

Käytännössä koko perheemme alkoi oireilla, kun lähistölle (alle 5 km:n etäisyydelle) rakennettiin tuulivoimala-alue. Oireet olivat päänsärkyä, paineen tunnetta korvissa sekä korvien napsumista.

Yhtä lapsistamme käytettiin lääkärissä muutaman kerran lukossa olevien korvien takia. Lääkärin mukaan tärykalvot eivät toimineet normaalisti, mutta hän ei löytänyt asialle selitystä ja ehdotti korvien puhkaisua, johon emme kuitenkaan suostuneet. Jopa vauvaikäinen lapsemme valitti ääntä korvassa.

Kun matkustimme muualle, oireet hävisivät ja korvatkin aukesivat joidenkin tuntien kuluttua. Kotona oireet taas palasivat.

Eräänä iltana poikamme korva naksui niin, että muutkin kuulivat sen. Saimme tallennettua ääntä puhelimella, ja äänitteestä kuulee selvästi, miten tärykalvo naksuu tasaiseen tahtiin.

Koulujen kesäloman alettua ongelmat kärjistyivät, kun lapset olivat enemmän kotona. Yksi lapsista sai migreenikohtauksen, johon liittyi voimakasta pahoinvointia.

Aloimme selvittää, voisiko kaikki johtua tuulivoimaloista, koska mitään muutoksia asuinpaikassamme tai talossa ei ollut tapahtunut. 

Jouduimme muuttamaan evakkoon noin 40 km:n päähän lähimmästä tuulivoimala-alueesta. Emme voi palata kotiin, niin kauan kuin tuulivoimala-alue on toiminnassa.