8.5.2017

Monenlaiset oireet häviävät 15 km:n päässä voimaloista

Olen työkyvyttömyyseläkkeellä oleva nainen.

Pari vuotta sitten aloin tuntea outoja oireita ja menin lääkäriin, jolloin verenpaineeni todettiin huomattavasti kohonneen. Sain lääkityksen, jota jouduttiin lisäämään, koska paineet ei laskeneet riittävästi.

Holter-mittaustulos osoitti myös rytmihäiriöitä. Siihen määrättiin sydänlääke.

Korvissani tuntuu kutinaa ja epämääräistä kipua, ei varsinaista särkyä mutta kuin paineen tunnetta ja lukkiutumista, kuuloni on myös huonontunut.

Kurkussa on limaisuutta, jota pitää köhiä pois vähän väliä. Ja kuitenkaan en ole potenut mitään flunssaa. Kurkkuni on tähystetty, mutta sieltä ei löytynyt elimellistä syytä. Puheterapeutinkin mukaan puheen ja äänen muodostamiseni on oikeaoppista, jotta ei sekään aiheuta toistuvaa käheyttä.

Yöni nukun erittäin huonosti tässä kotona, vain noin parin tunnin jaksoissa, heräten välillä epämääräisiin tuntemuksiin, tuntuu ihan pahoinvointia ja oksettavaa oloa.

Lisäksi on tullut nuo sorminivelten ja polvien kivut ja turvotukset. Asun alle 10 km:n etäisyydellä viidestä tuulivoimalasta. Oireet ovat alkaneet voimaloiden rakentamisen jälkeen.

Ollessani muutaman vuorokauden muualla, kuten esim. äitini luona, josta lähimpään tuulivoimalaan on matkaa n. 15 km, pystyn nukkumaan 6-8 tuntia heräilemättä, enkä koe siellä näitä oireita.