13.5.2017

Jo puolitoista vuotta vakavia terveysongelmia tuulivoimaloista - ketään ei kiinnosta

Olen nainen Pohjois-Pohjanmaalta. Asun lähellä, alle 5 km:n etäisyydellä tuulivoimaloista. Tuulivoimalat ovat vaikuttaneet haitallisesti elämääni todella paljon.

Ehkä pahin ongelma on uniongelmat. En pysty nukkumaan kokonaista yötä koskaan. Yli vuoden ajan olen kärsinyt katkonaisesta nukkumisesta ja yöuni jää 3-4 tuntiin yössä. On todella haastavaa jaksaa käydä töissä.

Lisäksi minulle on kaksinkertaistettu sydänlääkitys, mutta sekään ei auta. Hyvin voimakkaat rytmihäiriöt ovat viikoittain useana yönä päällä. Käsien puutumista ilmenee usein.

Lisäksi kärsin korvaoireista ja todella pahasta päänsärystä.

Ympäristöviranomaiset eivät ota ongelmiani kuuleviin korviinsakaan. Jo vuosi sitten olen ensimmäisen kerran ottanut yhteyttä heihin, mutta meille ei ole tehty minkäänlaista tarkistusta, eikä ole otettu yhteyttä, jos sitä en itse tee.

Ympäristöterveydenhuollon tarkastaja kävi meillä "saamassa konkreettista käsitystä tuulivoimalan äänestä", kuten hän itse sanoi. Hänellä ei ole minkäänlaista kokemusta tuulivoimaloiden aiheuttamista ongelmista ja silti hän on henkilö, joka tekee päätöksiä liittyen ihmisten ongelmiin! 

Jo 1,5 vuotta olen kärsinyt näistä oireista, eikä ketään kiinnosta puuttua asiaan. Olen soittanut myös tuulivoimayhtiön edustajalle, mutta en saanut sieltäkään mitään apua, tietenkään.

Voiko ihmisiä kohdella tällä tavalla? Olen pian lähellä rikosilmoituksen tekoa ympäristölakiin ja ihmisoikeuksiin vedoten.